Stefan Bjurhammar och Henrik Rosvall månadens innovatörer i januari 2014.

Innovatörer: Stefan Bjurhammar och Henrik Rosvall
Innovation: AXSO Barnvagnsskidor

Henrik Rosvall och Stefan Bjurhammar måndensinnovatörer i januari 2014.Henrik Rosvall och Stefan Bjurhammar måndensinnovatörer i januari 2014.

Henrik Rosvall och Stefan Bjurhammar måndens innovatörer i januari 2014.

AXSO Barnvagnsskidor är svensktillverkade skidor som monteras på barnvagnens hjul för att öka framkomligheten på vintern. Det unika med barnvagnsskidorna är att fästet för hjulet kan justeras efter storleken på hjulen och därmed passar skidorna majoriteten av världens barnvagnar.

barnvagnsskida_fun
Idén till produkten
Under en snörik promenad med barnvagnarna konstaterade vi att det borde finnas en skida att montera på barnvagnen för att enklare ta sig fram på vintern. Det fanns det inte och vi tog fram en prototyp som blev så bra att vi var tvungna att göra en färdig produkt av den. Vi själva ville ha en skida som är enkel att montera så att man enkelt kan använda den till förskolan, vinterpromenaden eller vid skidbacken.
Lansering
Vi satsade hårt för att få vår produkt till marknaden redan till följande vinter. Från idé till lansering på branschmässan ”Barn och Baby” tog det cirka åtta månader.  Vi fick verktyget som skidorna tillverkas i lagom för att hinna producera, packa och leverera till återförsäljarna innan julhandeln började.

barnvaggnsskidor_2_skidor_frilagda
Marknaden
Det går inte att förneka att barnvagnsskidorna är väderberoende, både på gott och ont. Produkten finns nu i Norden och vår ambition är att etablera oss i flera snösäkra länder inom Europa.

Produkt på Smarta Saker som vi gillar UV mätaren

Produkt på Smarta Saker som vi gillar
UV mätaren

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s